6 predmeta koji zadržavaju negativnu energiju u domu

Ako želite da očistite kuću od loše energije – ove stvari obavezno bacite kada pospremate! Tokom čišćenja kuće fokusirajte se da se oslobodite svih onih stvari koje privlače negativnu energiju, a to su najčešće predmeti koji vam više ne služe, ne bude u vama dobre emocije ili su slomljeni i oštećeni.

 

One negativno utiču na energiju u domu, mogu privući nesreću i blokirati napredak, uspjeh i radost. Sljedeći put kada budete čistili dom, obavezno izbacite iz kuće ove stvari:

1. Oštećeno posuđe

Svi predmeti u vašoj kuhinji trebaju biti cijeli. Ako koristite stari oštećen servis za čaj, ali ste sakrili novi i lijepi u ormar, odbijate uspjeh i sreću. Ne odlažite svoj stvarni život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! Ne čekajte goste kako biste uživali u stvarima koje ste sebi priuštili.

 

2. Odjeća koja vam se ne dopada

Odjeća treba da bude funkcionalna i prijatna. Ali ako su stvari postale nevoljene i samo zauzimaju prostor u ormaru, vrijeme je da se oprostite od njih. Ako su u dobrom stanju, odnesite ih u dobrotvorne ustanove ili ih nekome poklonite.

 

3. Pokloni koji nisu donijeli radost

Da, dešava se. Glupe figurice, čudni privjesci za ključeve, kovčezi, slike i još mnogo toga, što nam daju naši najmiliji, često nam se ne dopada, već nam samo oduzima vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz doma. Svaka stvar u kući treba da izazove unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite ka tome.

 

4. Prazne boce i tegle

Domaćice ih vole čuvati za svaki slučaj. U ormaru je dozvoljeno držati nekoliko praznih tegli, što može biti korisno u svakodnevnom životu. Ali nemojte prekriti pola balkona. Prazne konzerve i flaše kradu energiju i isisavaju pozitivno – donose nešto prazno i beživotno.

 

5. Stare svijeće

Prema feng šuiju vatra sagorijeva negativnu energiju u domu. Zbog toga svijeće koje se pale uvijek čine da se osjećamo prijatno i sigurno. Ali poluizgorjelu svijeću treba posmatrati kao otpad koji treba reciklirati ili zamijeniti novim svijećama.

 

6. Polomljeno ogledalo

Prema drevnim vjerovanjima, ogledalo je vrlo moćan provodnik energije. Mnogi ga smatraju “prozorom” u drugi svijet. Da li uživate u gledanju svoje razbijene slike? Malo je vjerovatno. Zamijenite slomljeno ogledalo što prije kako biste izbjegli negativnu energiju u svom domu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.