Kuća kao poznato vozilo iz Ratova zvijezda (FOTO)

Nezavisno od toga da li ste bili ljubitelj serijala “Ratovi zvijezda” ili ne, sigurno ste se susretali često sa replikama iz datog filma i bili u mogućnosti da prepoznate sličnost sa stvarima oko sebe koje crpe inspiraciju iz njega.

Danas vam predstavljamo kuću čija arhitektura neodoljivo podsjeća na čuveno vozilo – Sandcrawler iz Ratova zvezda.

Posmatrajući ovu kuću, čovjek ne može a da se ne zapita da li je uticaj bio podsvjestan ili je arhitekta zaista istinski obožavalac poznatog filma. Teško je ne primjetiti simetriju odnosno nevjerovatnu sličnost između ove građevine i vozila koje je stvorila naučna fantastika.

Poput pokretne tvrđave – Sandcrawler, prednji dio kuće se isteže ka ulici, dajući joj iluziju kretanja. Takođe kuća je građena sa idejom da može biti odbranjena, odnosno dobro zaštićena od svoje okoline.

Iako je Apollo Architects studio veliku pažnju usmerio ka kreiranju prepoznatljive spoljašnjosti, ni unutrašnjost nije zanemarena. Oštre crno-bijele površine sa periodičnim drvenim elementima ističu strogoću modernog iskaza u prostoru.

Uprkos neobičnoj arhitekturi, krovni prozori u obliku trapeza, kao i dobro razmaknuti bočni prozori propuštaju dovoljno svjetlosti u enterijer.

Ovo međutim nije prvi slučaj odavanja počasti čuvenom vozilu korišćenom za potrebe filma Ratovi zvijezda.

U našoj galeriji možete da vidite primjere zgrada i umjetničkih vozila koja su na poseban način ovjekovečila uticaj čuvenog filma.

Takođe i na pustinjskom festivalu Burning man vidi se uticaj oblika i konstrukcije vozila pri stvaranju upečatljivog prostora.

Ova urbana rezidencija nalazi se u Sidneju i napravljena je od drveta bez drugih potpornih konstrukcija. Gornji sprat koji se proteže ka ulici zapravo osigurava parking za dva automobila na placu sa ograničenom površinom.

Veličina prozora i njihova količina svedena je na minimum kako bi se privatnost vlasnika zadržala na željenom nivou.

Izvor: mojenterijer.rs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.