Kad Džejms Bond prodaje kuću (FOTO)

Kuca Pirsa Brosnana

Ljubitelji filmova o agentu 007 zasigurno se sjećaju luksuzne vile u u kojoj je boravio Pirs Brosnan tokom snimanja nastavka “Tomorrow Never Dies” slavne franšize.

Kuca Pirsa Brosnana

Glumac je sagradio za sebe upravo jednu takvu koju sada prodaje za vrtoglavih 100 miliona dolara.

Brosnanovu vilu inspirisanu Bondovim filmom ustvari je dizajnirala njegova supruga Kilia Šej Brosnan.

Slavni par odgojio je na ovom imanju dva sina u posljednjih 18 godina. Međutim, kada su djeca odrasla, porodica Brosnan preselila se na Havaje.

“Volim Malibu, on je u mom srcu, ali ovih dana naš dom je ovdje na ostrvima”, kazao je glumac.

Vila u južnoazijskom stilu koja se prostire na više od 1.100 kvadratnih metara nazvana je “Kuća orhideja”. Luksuzno imanje posjeduje oko 36 metara dugu privatnu plažu uz okean, prenosi Mansion Global.

Glumac je zemljište na kojem je izgrađena vila kupio 2000. godine za otprilike 5,1 milion dolara, a poslije i susjednu parcelu za 2,2 miliona dolara.

Brosnani su angažovali arhitekte Ralfa i Rosa Andersona da im na zemljištu sagrade kuću nadahnutu njihovim putovanjima Tajlandom gdje su se, kako kažu, zaljubili u arhitekturu.

“Kuća orhideja” građena je gotovo jedno desetljeće, ali rezultat je zaista očaravajući.

Glavna prostorija u vili prostire se na nevjerovatnih 370 kvadratnih metara, što je veće od mnogih kuća, a u njoj su smješteni kamini, umjetnički atelje i prostrana paluba s pogledom na okean. U vili se mogu naći i kino sala, bar, kao i spremište za otprilike 200 boca vina, te najmanje pet spavaćih soba i 14 kupatila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.