Trik koji je privukao veliku pažnju: Očistite pločice i fuge bez hemikalija

Prljavština koja se nakuplja na pločicama jako je neugodna. Ružna je za vidjeti, a prljave pločice mogu postati izvor i mnogih bakterija.

Zbog toga je trik jedne mame za čišćenje prljavštine između pločica bez kapi hemikalija privukao veliku pažnju na društvenim mrežama.

Žena je objasnila kako su pločice u kupatilu bile jako prljave kada je uselila u novi stan na jugozapadu australskoga Kvinslenda.

Pomiješala je toplu vodu, deterdžent za pranje posuđa i sredstvo za čišćenje masnoće. S tom smjesom dobro je iščetkala svoje pločice, koje su postale savršeno sjajne i čiste za samo nekoliko minuta, prenosi Daily Mail.

Fotografije impresivnih rezultata čišćenja majka je objavila u jednoj Facebook grupi, a njena objava brzo je postala viralna. Ljudi su ostali oduševljeni i zahvalili su joj što je podijelila trik koji mijenja čišćenje pločica zauvijek.

“Ovo je odlično! Izgleda kao potpuno novi pod”, komentarisala je jedna korisnica, dok se druga nadovezala: “Kolika razlika nakon samo malo četkanja! Kako je lijepo prljavština među pločicama izašla van!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.