Uređenje spavaće sobe uz pomoć nekoliko trikova

moderna spavaća soba- fotelja- bračni krevet

Želite da osvježite svoju spavaću sobu, a da ne potrošite bogatstvo? Pomoću nekoliko jednostavnih i jeftinih ideja pomoćemo vam da vaša spavaća soba zasija u punom sjaju. Nećete vjerovati ali za neke ideje novac vam uopšte neće trebati.

moderna spavaća soba- fotelja- bračni krevet

Prostor

Boje, ali ne samo zidova, su jedna od osnovnih stvari koje ća vam pomoći u ispunjenju tog cilja. Nježna zelena, boja mladih biljki ili svijetlo plava, boja vedrog jutarnjeg neba, a možda žuta ili boja lavande, boje latica prvih vijesnika proljeća.

Dezeni materijala i dodataka unijeće dah novog života u spavaću sobu. Ne izbjegavajte cvijeće, ptice, leptire, romantične dezene, …

Uklonite sve nepotrebne stvari, namještaj razmjestite da kreirate što više slobodnog prostora, što će sve zajedno pomoći u ostvarenju cilja, bez utrošene pare.

Otvorite prozore da unesete svjež zrak. Svjež mirisan vazduh poboljšava stvaranje atmosfere.

Zavjese

U proljeće sve je u svjetlu, zovu prirode da izađete van, i vaši prozori su bukvalno kapija ka ponovo probuđenoj prirodi. Kreirajte jeftini proljećni izgled za vaše prozore.

Naručite jeftine zavjese do poda ili kratke zavjese, bitno je da je materijal lagan, paučinast, da dobijete osjećaj da će vaše zavjese svakog trena zaplesati na proljećnom povjetarcu.

Očistite garnišle, ukoliko su drvene slobodno ih ofarbajte u neku svjetlu boju koja će se slagati sa ostatkom enterijera vaše spavaće sobe. Sve tamne, teške draperije sklonite, poslužiće vam sljedeće zime.

Ukoliko su vam ipak potrebne za stvaranje privatnosti ili tame za vrijeme spavanja, onda ih sklonite skroz sa prozora i obavezno ih zavežite.

Posteljina

Krevet u spavaćoj sobi zauzima centralno mjesto i svaka promjena na njemu dramatično mijenja izgled spavaće sobe.

Bilo da kupite novu posteljinu u proljetnim tonovima, koja će najviše uticati na izgled kreveta, ili da staru osvježite novim prekrivačem. Danas je na tržištu mnogo cjenovno prihvatljivih posteljina.

Kvalitetne posteljine možete naći već po cijeni od 25€. Ukoliko ne želite da mijenjate posteljinu uvijk možete da kupite samo prekrivač za krevet. Izaberite neki sa bojama proljeća koji neće odudarati od enterijera spavaće sobe.

Imamo još jednu ideju za vaš krevet, kupite jastuke za vrat, možete kupiti nove jastučnice različite od ostatka posteljine, npr. na bijelu posteljinu kupite žute jastučnice kako obične tako i za jastuke za vrat.

Ukoliko vaš krevet ima uzglavlje da li ste se sjetile da možete da ga osvježite, da ga prefarbate ili ako je tapaciran da zamijenite mebl štof?

Ukoliko ste kreativni možete sami da napravite potpuno novo, unikatno uzglavlje, koristite stare grilje, jastuke, ramove za slike, rešetke koje se koriste u dvorištu, pa i ofarbane grane… ideja je bezbroj.

Ukoliko imate mogućnosti, krevetu možete dodati i baldahin, vrsta nosača baldahina zavisi od materijala od koga je krevet, pa prema tome, pored drveta možete koristiti i metalne, od kovanog željeza.

Zidovi u proljećnom ruhu

Vaši zidovi se mogu lako uklopiti u proljećni design koji ste osmislili za svoju spavaću sobu.  Ofarbajte ih tako da pratite priču ostalih elemenata spavaće sobe.

Postojeće fotografije, postere, slike, uklonite i zamijenite ih sa proljećnim motivima. Uslikajte svoje dvorište, parkove koje volite ili samo ono ćoše vašeg vrta u kome najviše provodite vremena.

Izradite slike većih dimenzija i postavite ih na zid, komodu, noćne ormariće. I na kraju, osvježite ramova postojećih slika, ofarbajte ih u bijelo.

Ako naiđete na povoljne ramove ali čija vam boja ne odgovara, uzmite ih i prefarbajte. Nećete zažaliti.

Namještaj u spavaćoj sobi

Ne morate kupovati novi namještaj za spavaću sobu, dovoljno je da popravite olabavljena vrata, promijenite ručice i ofarbate ih u drugu boju.

Nemojte misliti da se sav namještaj ne može farbati, naprotiv.

Ukoliko imate namještaj od punog drveta, skinite postojeću farbu i ofarbajte ga bezbojnim lakom, dobićete novi komad namještaja s kojim ćete se ponositi.

Možete čak na vrata komode zalijepiti neku cvjetnu tapetu. mogućnosti su velike sve je do vas.

Još nekoliko jeftinih trikova

Stavite na komodu ili noćni stolić bijelu vazu sa svježim cvijećem.

Promijenite abažure na lampama, možete napraviti i nove sa cvjetnim dezenom. Možete u okrugli akvarijum da stavite afričke ljubičice.

Koristite esencijalna ulja kako bi osvježili vazduh u spavaćoj sobi, npr miris zumbula, jorgovana, citrusnog voća, mente itd.

Kad sve završite uživajte u vašoj novoj spavaćoj sobi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.